„Tento typ pece sa vyznačuje najmä malými nárokmi na priestor, zmestí sa na pôdorys 1,2 m × 1,2 m, pričom má zabudovanú akumulačnú pec, udiareň, otvorené ohnisko, na ktorom je možno variť v kotle, opekať na ražni a grilovať na rošte. Ten je navyše unikátny tým, že nedovoľuje odkvapkávať mastnotu do ohňa a tiež piecť v pekáči. Sila ohrevu sa dá regulovať podľa potreby a okamžite. Túto pec používame viac ako 20 rokov,“ vysvetľuje autor a majiteľ pece, Stanislav Porubčanský.
Mohlo by vás tiež zaujímať
Pán Stanislav je veľmi zručný, zaoberá sa rôznymi amatérskymi činnosťami, no výsledky jeho práce pôsobia profesionálne. Ako strojár je technicky veľmi zdatný a vie si svojpomocne poradiť v domácnosti, na stavbe i v záhrade.
* článok pokračuje pod formulárom *
Autorom pôvodného návrhu pece nie je pán Stanislav, ten sa inšpiroval návodom v akomsi novinovom článku. Na jej základe potom vypracoval vlastný technický návrh a aj ho svojpomocne zrealizoval.
Mohlo by vás tiež zaujímať